Minicamping Boerenhof

 

Fam. De Maertelaere

Provincialeweg 29

4503 GD GROEDE (Boerenhol)

(+31) (0) 117 38 16 71

info@minicampingboerenhof.nl

www.minicampingboerenhof.nl

Camping Breskens - Tip 4. Bezoek Breskens

De minicamping ligt 3 km van Breskens. Het vertrekpunt van het fiets-voetveer Breskens - Vlissingen. Ook het beginpunt van de looplijn naar de jachthaven. Onderweg komt u langs de uitkijktrap, vanaf dit punt heeft u een prachtig uitzicht over de Westerschelde. Bezoek tijdens deze wandeling ook het  Visserijmuseumen de visafslag. In de visafslag wordt nog dagelijks verse vis aangevoerd. De jachthaven heeft te maken met eb en vloed, uniek in Nederland!

 


Verder kunt u in het maritieme Breskens veel kunstwerken terugvinden, zoals van Pastoor Gielliet. In de zomermaanden kunt u de Katholieke kerk bezoeken waar u meer van Pastoor Gielliet kunt zien. De kerk is in juli en augustus geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 - 16.30 uur. En is er op dinsdagnamiddag een rondleiding met een gids om 13.30 uur.

 

De '5 broden en 2 vissen' van  Johnny Beerens: www.johnnybeerens.nl  het grote kunstwerk op de graansilo's in de vissershaven is er niet meer. De silo is afgebroken en het kunstwerk is in bruikleen gegeven aan Terneuzen.

 

De bankjes van Bresjes

Het is een interactieve wandelroute langs 19 bankjes die verspreid staan langs de kust van Breskens. De route loopt van Port Scaldis Oost ( aan de oostzijde van de jachthaven)  naar Fort Fredrik Hendrik ( dat ligt ten westen van de veerboot). Op de bankjes staat een QR code met informatie over die lokatie. De bankjes zijn ontworpen en gemaakt door scheepstimmerman en kunstenaar Rinus Meeusen van hout uit de havens.

 

Tijdens de wandeling zie je het Vissersmonument bij de jachthaven en  Bresko.

 

De gerestaureerde vuurtoren is wekelijks te bezoeken op zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 uur. Informatie kunt u lezen op: www.vuurtorenbreskens.nl

 

Om uit te rusten kunt u kiezen uit verschillende restaurants waar u heerlijke verse vis kunt eten, bijvoorbeeld op het Spuiplein, of bij de jachthaven. Lees hier onze tips over restaurants.

 

 

Top 10 Activiteiten Zeeuws-Vlaanderen

  1. Beleef zee & strand
  2. Geniet van Groede
  3. Fiets door de Zeeuwse polders
  4. Bezoek Breskens
  5. Zeehonden kijken op de Hooge Platen
  6. Winkelen in Sluis
  7. Bewonder Brugge
  8. Bezoek een boerderij
  9. Met de veerboot naar Walcheren
  10. Plopsaland & Dolfinarium

/** * * */ /**Mini Zoek en Boek **/