Minicamping Boerenhof

 

Fam. De Maertelaere

Provincialeweg 29

4503 GD GROEDE (Boerenhol)

(+31) (0) 117 38 16 71

info@minicampingboerenhof.nl

www.minicampingboerenhof.nl

Unieke natuur

In Zeeuws-Vlaanderen is nog veel oorspronkelijke natuur waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. 

 

Vlakbij prachtig zandstrand

De minicamping ligt 3 km van de zee en het strand. Een mooie fietsafstand langs bijvoorbeeld de oude zeedijken. Eenmaal op het zandstrand kunt u naar haaientanden zoeken, of gewoon genieten van zon, zee en zand. Van Breskens tot Cadzand is het toegestaan te zwemmen. Sinds 2004 wordt al ieder jaar de blauwe vlag uitgereikt voor schone, veilige en toegankelijke stranden.

 

Vogeltelpost

Op 3 km afstand kunt u bij de Vogeltelpost de trekvogels bewonderen. Het gebied tussen Groede en Breskens is een tussenstation voor trekvogels. De trekvogels vliegen hier over, of rusten uit van hun reis en komen weer op krachten om daarna verder te vliegen. De Vogeltelpost op de dijk vlakbij de vuurtoren is dan ook ideaal om de trekvogels te spotten. 

 

Haaientanden zoeken

Voor de kust liggen eeuwenoude haaientanden, met het opspuiten komen die op het strand te liggen. De meeste haaientanden vindt u bij de radartoren bij Nieuwvliet en de zwingeul bij Cadzand.

 

Zeehondjes

Op de Hooge Platen,een zandplaat in de Westerschelde liggen vaak zeehondjes. Die kunt u vanaf de zeedijk bij Nummer Een zien. Maar met een rondvaart vanaf Breskens komt u er nog dichterbij.

 

Andere natuurgebieden in Zeeuws-Vlaanderen

Het Zwin is een natuurgebied tussen Cadzand en Knokke van 158 hectare groot. Het bestaat uit slikken en schorren die 2 keer per dag onderlopen als het vloed is. Het Zwin kunt u bezoeken met een gids.

 

De Verdronken Zwarte Polder is al ruim 200 jaar oud. Het gebied heeft 228 verschillende plantensoorten van lamsoor, zulte tot zeekraal. Het gebied kunt u in via plankiers. In de zomer worden ook excursies georganiseerd.

 

Vlakbij de camping ligt de Baarzandsche Kreek. Er komen zilte rus, moeraszoutgras en aardbleiklaver voor. Verder vindt u er de kieviet, tureluur, grutto, scholekster en slobeend en duizenden grauwe ganzen. Het gebied is niet toegankelijk, maar het beste te zien vanaf de weg tussen Breskens en Schoondijke.

 

 

CORONAVIRUS

Lees hier meer over de maatregelen die wij nemen vanwege het Coronavirus

Vanaf 1 juni 2021 willen we de maatregelen versoepelen.

.

 

Seizoen 2022

Maandag 10 januari 2022 starten we met reserveren voor kampeerseizoen 2022. 
Heeft u tussentijds vragen? Stuur ons gerust een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet,
Familie de Maertelaere

.

.

Coronaproof uitjes

In deze bijzondere tijd zijn de uitstapjes anders. Maar toch kan er nog veel! U kunt hier zeker nog genieten van uw vakantie. Wij hebben voor u een overzicht gemaakt van uitstapjes in West Zeeuws-Vlaanderen die u nog veilig kunt doen! Bekijk hier de Coronaproof uitjes.

.

/** * * */ /**Mini Zoek en Boek **/