Minicamping Boerenhof

 

Fam. De Maertelaere

Provincialeweg 29

4503 GD GROEDE (Boerenhol)

(+31) (0) 117 38 16 71

info@minicampingboerenhof.nl

www.minicampingboerenhof.nl

Gratis uitjes West Zeeuws-Vlaanderen

Het meest bekende gratis uitstapje in Zeeuws-Vlaanderen of eigenlijk aan de hele kust is het strand en de zee! Een heel populair uitstapje! Maar er is meer waarbij de portemonne niet gebruikt hoeft te worden! We hebben wat ideeën voor u verzameld:

 

BRESKENS 

 • Zeehonden op de Zandbank

Op de zandbank de Hooge Platen in de Westerschelde komen de zeehondjes zonnen. Tussen Breskens en Hoofdplaat kun u ze met een verrekijker ook zien. Lees hier meer, wanneer ze er precies liggen. 

 • Wandeling in de haven van Breskens

Breskens heeft een jachthaven die te maken heeft met eb & vloed. dat is uniek in Nederland! Maar naast het wandelen langs de jachthaven is het ook mooi om de handelshaven te zien. Ontdek de verhalen van Breskens via de QR-codes op de diverse bankjes. Hier leest u meer over Breskens. 

 

 

 • Fietsen van Breskens naar Cadzand en terug

Enkele jaren geleden is de zeedijk helemaal vernieuwd. U kunt nu via de prachtigste routes van Breskens naar Cadzand fietsen en terug. Bovenop de dijk heeft u mooi uitzicht op de zee of op het achterland. En waait het een beetje te veel, dan kunt u altijd nog onder aan de dijk fietsen. 

 

 • Wandelen of fietsen rond Waterdunen

Het natuurgebied Waterdunen is geopend. Er zijn 3 wandelroutes:

 • Zeekraalroute (4,5 km) - verhard en onverhard
 • Vogelroute (5,5 km) - verhard
 • Golfroute (9 km) - verhard en onverhard

Bekijk hier de plattegrond van Waterdunen (Bron: Het Zeeuwse Landschap).

U kunt parkeren bij de Walendijk (noord-west) en via het vlonderpad naar de vogelkijkhutten lopen, zonder een route te moeten lopen. Dit is ook leuk met kinderen. 

Daarnaast is er een parkeerplaats bij de Slikkenburgseweg (oost).

Let op: honden mogen niet in Waterdunen.

Lees meer op de website van Waterdunen zelf.   

 

GROEDE

 • Groede Podium 

Het speel- en infopark Groede Podium is ruim opgezet en ligt ongeveer 2 km van de camping. Het is onderdeel van de Atlantikwall en is opgebouwd rond het oude bunkerdorp uit de Tweede Wereldoorlog: Stützpunkt Groede. U kunt daar nog veel van terugzien. Op onze website kunt u meer lezen over de bevrijding in 1944: De Slag om de Schelde.

Het is ook een leuk speelpark voor kinderen met allerlei spelmateriaal en dieren. Het is gratis te bezoeken.

 • Wandeling door Groede dorp

Groede is een pitoresk dorp, waar de dorpskern als Rode kruisdorp bewaard is gebleven tijdens de zware bombardementen in de Tweede Wereldoorlog. Leest u op onze website meer over Groede. 

 • Groede in 1000 jaar

Een poos geleden maakten wij de fietsroute Groede in 1000 jaar. Een route van 37 km waar u kennis maakt met de geschiedenis van Groede.

 

 

 

 

SLUIS

 •  Een wandeling over de historische wallen van Sluis

De historische wallen en grachten zijn onderdeel van de verdegingswerken die ruim 600 jaar oud zijn en rond de vestigingsstad Sluis liggen. Ze zijn nu onderdeel van een prachtig natuurgebied waar u over de wallen kunt lopen.

 • Fiets de route 'Forten en schansen, restanten in het landschap uit de tachtigjarige oorlog'

De verdegingswerken van Sluis zijn ook onderdeel van de Staats-Spaanse linies. U kunt een gratis fietsroute fietsen langs de restanten van deze linie. U volgt hierbij de fietsknooppunten. Download hem hier gratis. Deze fetsroute is een uitgave van Het Zeeuwse Landschap (2016).

 

 

WEST ZEEUWS-VLAANDEREN

 • Geocaching

Zoek met een GPS naar de verstopte schat, dat is in het kort Geocaching. Leuk om te combineren met een fiets- of wandeltocht. Lees hier meer over geocaching. 

 • Wandeling in de natuur rond Retranchement - Boomkikkers

In de natuur rond Retranchement zitten Boomkikkers. Vooral op de warmere avonden in april kunt u ze goed horen. Ontdek ze tijdens de volgende Wandelroute: Boomkikkers in Zeeuws-Vlaanderen. Hij is 17,4 km lang en loopt van Retranchement naar Sluis en terug.

/** * * */ /**Mini Zoek en Boek **/